Auréus wint Lipper Award

Auréus wint Lipper Award

Auréus heeft tijdens de jaarlijkse Refinitiv Lipper Fund Awards 2021 een Group Award gewonnen. Voor de Lipper Awards Nederland 2021 komen in totaal 2424 fondsen in aanmerking. Daarnaast moeten deze fondsen een trackrecord hebben van minimaal 36 maanden tot aan 31 december 2020. Uit dat universum worden de fondsen bekroond die de hoogste score behaalden op het gebied van consistent rendement over periodes van drie, vijf en tien jaar. Auréus heeft met haar fondsen de groepstrofee gewonnen voor de beste kleine beheerder. Volgens Lipper was Auréus in staat om een bovengemiddelde risico gecorrigeerde performance te laten zien binnen de aandelen-, obligatie- en gemengde portefeuilles van Auréus. Hier het interview naar aanleiding van de toekenning van de award.

De Lipper Awards zijn volledig gebaseerd op kwantitatieve criteria en weerspiegelen een onafhankelijke en compromisloze beoordeling van de prestaties van een vermogensbeheerder. Al meer dan 30 jaar zijn de Lipper Awards een onderscheiding en eerbetoon aan fondsen en vermogensbeheerders die uitblonken in het leveren van consistent sterke, voor risico gecorrigeerde prestaties.

Auréus Investments maakt beleggen eenvoudig. U kunt kiezen uit vier unieke beleggingsbenaderingen: Markt/Factor, Individueel, Actief en SRI Impact. De strategiefondsen van Auréus bestaan uit beleggingen van verschillende fondsbeheerders waarbij de experts van Auréus het beleggingsbeleid bepalen. Alleen voor de portefeuille met individuele aandelen vertrouwen wij volledig op de expertise van Financiële Diensten Amsterdam, een onafhankelijk researchbedrijf waar een team van 25 analisten een selectie maakt van internationale kwaliteitsaandelen. Dit Auréus fonds is een afspiegeling van de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille, een portefeuille die sinds de start op 30 juni 2003 gemiddeld meer dan 4 procent outperformance per jaar heeft behaald. Voor meer informatie: www.fda.nl.

Niet iedereen is gelijk en daarom maken wij gebruik van verschillende beleggingsprofielen, elk met een eigen verhouding tussen risico en rendement. Elk beleggingsprofiel bestaat uit één tot drie strategiefondsen waarmee u wereldwijd belegt in aandelen en obligaties, maar ook in vastgoed en private equity. Daarmee wordt een optimale risicospreiding bereikt. Bij elk beleggingsprofiel hoort een risicometer waarbij het risico wordt gemeten op basis van volatiliteit. Dat is de mate waarin de waarde van de portefeuille met beleggingen schommelt. Voor wie zich aangesproken voelt tot één van de bovenstaande benaderingen van beleggen, wij ontvangen graag een reactie. Dat kan door te mailen naar info@aureus.eu.

Auréus

Deel dit artikel: