Maak kennis met Auréus Twente

In januari 2020 kreeg verbonden agentschap Twents Effectenhuis BV een nieuw moederbedrijf: Auréus, vermogensbeheerder die haar cliënten ondersteunt bij het beleggen van hun vermogen op de beurs en daarbuiten, met investeringen in onder andere vastgoed en private equity.

Op dit moment heeft Auréus negen vestigingen verspreid over heel Nederland en één vestiging in het Belgische Lanaken. Op onze vestiging in Twente ondersteunen we onze cliënten op een ondernemende en persoonlijke manier bij verschillende vormen van beleggen. De Twentse down-to-earth mentaliteit stroomt door de aderen van Twentse beleggingsadviseurs Eric Senger en Gerben Peddemors. Deze eigenschap helpt om snel en eenvoudig contacten te leggen in onze mooie regio. Er wordt in Twente niet zo open over vermogen gesproken maar men herkent ‘donders’ goed dat de ontwikkelingen voor beleggingen op dit moment gunstig zijn. De Twentse belegger weet dat de renteniveaus laag zijn en de overheden grote steunpakketten omarmen. Gecombineerd met de negatieve spaarrentes en de terugtrekkende beweging van banken geeft dit Auréus Twente alle gelegenheid om zich van haar beste kant te laten zien.

Vier verschillende benaderingen van vermogensbeheer
Auréus biedt op alle vestigingen, dus ook bij ons in Twente, vier verschillende vermogensbeheerconcepten aan. De eerste is de markt factor benadering, deze benadering werkt met een efficiënte portefeuille, gebaseerd op wetenschappelijke factoren gecombineerd met lage kosten. De tweede is het actief beheerconcept. De doelstelling is om een betere risico/rendementsverhouding te bereiken dan een marktportefeuille, waarbij de nadruk eerder ligt op het beperken van risico’s dan op outperformance in rendement. Het derde vermogensbeheerconcept bestaat uit individuele aandelen en vult de investeringen in middels directe beleggingen in individuele aandelen. Het vierde concept is de SRI-Impact benadering. De SRI-Impact benadering heeft als doel om actief te investeren in positieve maatschappelijke veranderingen in de overtuiging dat daarmee een bovengemiddeld financieel rendement kan worden behaald. Naast deze vier vermogensbeheerconcepten biedt Auréus Twente ook beleggingsadvies aan, waarbij we samen met u beslissingen nemen inzake uw beleggingen.

Beleggingen in onroerend goed
Een goed gespreide portefeuille bestaat volgens Auréus uit meer dan alleen de beursgenoteerde beleggingen. Vaak is er ook de behoefte een deel van het vermogen te alloceren aan beleggingen die minder gevoelig zijn voor schommelingen in de koers. Dit doet Auréus overigens ook al voor een beperkt deel in het reguliere vermogensbeheer, maar wij bieden voor grotere vermogens tevens de mogelijkheid daarnaast nog een separate niet-beursgenoteerde portefeuille samen te stellen, waarbij niet of nauwelijks sprake is van enige correlatie met de financiële markten. Niet beursgenoteerde beleggingen vergen uiteraard specifieke kennis, goede partnerships en een exclusief netwerk gebaseerd op onder meer wederzijds vertrouwen en commitment. Auréus heef dit netwerk de afgelopen jaren opgebouwd en dat verzekert ons van vele investeringswaardige projecten, die in sommige gevallen alleen off market worden aangeboden en daarmee exclusiviteit met zich meebrengen.

Wie zijn wij?
Veel gezegd over onze dienstverlening nu, maar wie zijn eigenlijk de gezichten achter Auréus Twente? Eric Senger heeft een brede financiële achtergrond en heeft veel ervaring op beleggingsgebied. Zijn nuchtere, Twentse karakter maakt hem een prettige en eerlijke gesprekspartner. Eric is in zijn vrije tijd veelvuldig op de tennisbaan te vinden. Gerben Peddemors heeft zich in zijn werkzame leven volledig gefocust op beleggingen. Zijn sportieve mentaliteit en drive om altijd te werken naar het beste resultaat, maakt hem een gedreven portfoliomanager. Samen vormen Eric en Gerben een sterk, Twents team dat u graag adviseert over uw vermogen. Met de jarenlange kennis en ervaring van Auréus Group ter beschikking, kunnen zij u op alle gebieden van vermogensbeheer ondersteunen. U bent van harte welkom bij Auréus Twente in Weerselo.

Auréus
Eric Senger & Gerben Peddemors
Associate Partners Auréus Twente

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu