Auréus wint Lipper Award

Auréus heeft tijdens de jaarlijkse Refinitiv Lipper Fund Awards 2021 een Group Award gewonnen. Al meer dan 30 jaar zijn de Lipper Awards een onderscheiding en eerbetoon aan fondsen en vermogensbeheerders die uitblinken in het leveren van consistent sterke, voor risico gecorrigeerde prestaties.

Eén keer per jaar worden de Lipper Awards uitgereikt aan de beste beleggingsfondsen en fondshuizen. Voor de Lipper Awards Nederland 2021 kwamen in totaal 2424 fondsen in aanmerking. Deze fondsen moesten een trackrecord hebben van minimaal 36 maanden tot aan 31 december 2020. Uit deze selectie zijn de fondsen bekroond die de hoogste score behaalden op het gebied van consistent rendement over meerdere jaren. Auréus heeft met haar fondsen de groepstrofee gewonnen voor de beste kleine beheerder. Volgens Lipper was Auréus in staat “een bovengemiddelde voor risico gecorrigeerde performance te laten zien binnen de aandelen-, obligatie- en gemengde portefeuilles”. Een beoordeling waar we als Auréus natuurlijk zeer trots op zijn.

Auréus maakt beleggen eenvoudig door middel van vier unieke beleggingsbenaderingen: Markt/Factor, Actief, Individueel en SRI Impact. Onze overtuiging is  dat elk van deze benaderingen in staat is om beter te presteren dan de markt en het verschil zit in de manier waarop. De Markt/Factor benadering is gebaseerd op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek. Door de kosten laag te houden, zo min mogelijk te handelen en met enige regelmaat de portefeuille te herbalanceren, is de Markt/Factor benadering een goed alternatief voor een directe indexbelegging. Naast het aandelenrendement incasseert deze portefeuille ook vijf zogenaamde factorpremies. Dat wordt gedaan door bepaalde aandelen structureel te overwegen. Deze benadering wijkt nauwelijks af van de index en neemt ten opzichte van die index dan ook relatief weinig risico. De Actieve benadering wijkt bewust veel meer af van de index. Doel is niet het bijhouden van de index op korte termijn. Door verliezen te beperken probeert deze portefeuille juist op lange termijn de index te verslaan. De keerzijde is dat deze portefeuille niet altijd profiteert van het volledige opwaarts potentieel. Gevolg is een voor risico gecorrigeerd superieur rendement. De Individuele benadering is erop gericht om met een kleine aandelenselectie beter te presteren dan de index. Door deze geconcentreerde en transparante portefeuille zijn grotere rendementsafwijkingen mogelijk. De SRI-Impact benadering focust op duurzame beleggingen waarmee risico’s worden beperkt. Dankzij de sterke toestroom richting duurzaam beleggen in combinatie met toenemende wet- en regelgeving, heeft deze benadering de wind in de rug.

De strategiefondsen van Auréus bestaan uit beleggingen van verschillende fondsbeheerders waarbij de experts van Auréus het beleggingsbeleid bepalen. Alleen voor de portefeuille met individuele aandelen vertrouwen wij voor de fondsen volledig op de expertise van Financiële Diensten Amsterdam, een onafhankelijk researchbedrijf waar een team van vijfentwintig analisten een selectie maakt van internationale kwaliteitsaandelen. Dit Auréus fonds is een afspiegeling van de FDA Blue Chips Equity modelportefeuille: een portefeuille die sinds de start op 30 juni 2003 gemiddeld meer dan 4% outperformance per jaar heeft behaald.

Elke belegger is anders en daarom maken we als Auréus gebruik van verschillende beleggingsprofielen, elk met een eigen verhouding tussen risico en rendement. Elk beleggingsprofiel bestaat uit één tot drie strategiefondsen waarmee u wereldwijd belegt in aandelen en/of obligaties, maar ook in vastgoed en/of private equity. Met deze aanpak wordt een optimale risicospreiding bereikt. Bij elk beleggingsprofiel hoort een risicometer waarbij het risico wordt gemeten op basis van volatiliteit. Dat is de mate waarin de waarde van de portefeuille met beleggingen schommelt.

Meer weten over de verschillende benaderingen van beleggen van Auréus? Stuur een e-mail naar info@aureus.eu of neem contact op met uw vaste contactpersoon bij Auréus.

Auréus
Han Dieperink
CCO

Deel dit artikel:

Bekijk ook:

Menu